Zenergija

Biogen

Šta je Alijansa za zaštitu od nejonizujućeg zračenja jugoistočne Evrope - SEENIRPA

 

Alijansa je nastala kao rezultat saradnje regionalnih udruženja iz Srbije (BIOGEN), Hrvatske (HUZEZ) i Slovenije (ZEG). Cilj alijanse i pojedinačno udruženja je da probude svest kod ljudi o još jenom ekološkom problemu koje preti da veoma zagadi životnu okolinu, a pritom je nevidljivo i kao takvo vrši tih i nečujan uticaj na sve oko njega, a to je NEJONIZUJUĆE ZRAČENJE. Za neupućene to je zračenje koje šalju električni uređaji, a najveći uticaj vrše mobilni telefoni, tableti, laptopovi, računari, uređaji za bežični internet itd.

Pojedine članice Alijanse SEENIRPA su mnogo više uložile aktivnosti u ovu oblast nego mi u Srbiji. Recimo u Sloveniji udruženje ZEG (Zveza ekoloških gibanj Slovenije) postoji dosta dugo i preko 20 godina učestvuje svojim aktivnostima u problematici elektrozagađenja, gde je najzaslužniji predsednik udruženja Karel Lipič.
U Srbiji problem elektrozagađenja još nije u većoj meri došao do svesti nadležnih institucija, ali prateći svetske trendove uskoro će se i to desiti. Doprinos ovome uveliko daje udruženje Biogen sa svojim aktivnim članovima.

Svetksa zdravstvena organizacija je još 2011. godine svrstala nejonizujuće zračenje ili što bi laički rekli zračenje mobilnog telefona i sličnih uređaja u 2B grupu, odnosno kao MOGUĆI uzročnici tumora, ali u skorije vreme očekuje se svrstavanj ovog problema u 2A grupu kao VEROVATNI uzročnici tumora kod ljudi.
U svetu je od 2012. godine oko 170 stručnjaka krenulo u nezavisna istraživanja i ustanovili su da postoji zdravstveni rizik od nejonizujućeg zračenja i da nije mogući rizik, već verovatni rizik.

CILJ je da se probudi ekološka svest kod ljudi, korisnika mobilnih uređaja, teleoperatera, resornih institucija i ne da prestanemo da koristimo blagodeti novih tehnologija, već da ih koristimo tako da naš životni prostor učinimo što bezbednijim i zdravijim.

 

Vaša korpa

 x 

Korpa je trenutno prazna

Info za e-Prodavnicu:

tel: 064 9400 845
 int: +381 64 9400 845
email:
info@zdrava-energija.com

 

Ekstrakt od kombuhePXD EKSTRAKT od kombuhe sadrži L-mlečnu kiselinu, jednu od najjačih antikancerogenih supstanci i glukoronsku kiselinu koja je glavni čistač krvi. Ovu kiselinu, koja se prirodno stvara u jetri, možemo naći jedino u kombuha-tečnosti. Proizvod je bogat vitaminima B1, B2, B6, C i nijacinom. Detaljnije >>>

 

Video: Kako se zaštititi od štetnog zračenja

U emisiji poslušajte iskustvo Ljiljane koja se nekoliko godina bavi merenjem štetnog zračenja, radiestezijom, koja sve više pronalazi svoje mesto u preventivnoj zaštiti od zdravstvenih problema.