Zenergija

Biogen

Tehnologija - Dobar sluga, loš gospodar

Na tribini koja je održana u beloj sali kruševljani su mogli da saznaju kakav negativan uticaj ima elektromagnetno nejonizujuće zračenje na naše zdravlje koje emituju mobilni telefoni bežični ruteri kao i bazne telekomunikacione stanice. Svi se plašimo radioaktivnog zračenja, a nismo ni svesni opasnosti od nejonizujućih zračenja, ističe predsednik udruženje Biogen Milan Rogulja:

 

Ovo zračenje nas okružuje svuda u našim jaknama, pantalonama,rukama na svakom mestu. Danas ne postoji građanin u republici Srbiji koji nema bar jedan mobilni telefon. Bazne stanice koje prate razvoj telekomunikacionih tehnologija vidite da niču kao pečurke posle kiše na svim našim zgradama bez obzira što postoji  zakon i pravilnik o tome kako treba da se postavi na kojim mestima treba da stoje. Nažalost u velikom broju slučajeva to se ne poštuje u potpunosti.

 

Bez obzira što je ova tehnologija u našim životima prisutna više od 20 godina još uvek ne znamo pravilno da je koristimo, objašnjava Rogulja pa je potrebno pojačati informisanosti edukaciju građana.

 

Kako pravilno koristiti taj uređaj A da je taj rizik koji je Svetska zdravstvena organizacija svrstala u 2B grupu mogućih izazivače tumora smanjimo, zato kažem da smo svi mi đaci i da mi tek treba da naučim, a prvo i osnovno je da samim osnivanjem udruženje Biogen jedan od programskih ciljeva da se od mesta prodaje mobilnih telefona wi-fi rutera i uređaja koji emituje elektromagnetsko zračenje pojača informisanje građana o mogućim štetnim posledicama i da se građani kada kupuju mobilne telefoni upućuju da čitaju uputstvo za upotrebu mobilnog telefona baš na tom mestu gde piše kako pravilno treba koristiti u tom smislu da bi zaštitili svoje zdravlje i smanjili potenicijalne rizike.

 

Građani se mogu informisati na sajt udruženja, gde se nalazi i brošura vodič sa mobilnog đaka kako pravilno koristiti mobilni telefon.

 

Udruženje Biogen uticaće da se u zakonska akta uvedu pravilnici o zaštiti zdravlja i potrošača, jer smo uspeli da od naše Vlade izdejstvujemo da se uđe u izmene i dopune zakona o zaštiti građana od nejonizujućeg zračenja sa ciljem da se u sam zakon i podzakonska akta uvede jedan određeni red, jer su se na tržištu pojavili zaštitnici koji tu stvari nisu, da se na prodajnim mestima vidno označavaju uređaji koji zrače nejonizujuće zračenje Koliki je stepen tog zračenja jer postoji međunarodna jedinica kojom se to može iskazati tako da od edukacije i informisanja građana na samom startu mnogo će zavisiti i smanjenje rizika od delovanja elektromagnetskog zračenja.

 

Biogen je nacionalno, ali i međunarodno udruženje, jer okuplja članove iz bivših jugoslovenskih republika. Osnovano je 2010. godine i bavi se proučavanjem, detektovanje i edukacijom o štetnom negativom uticaj različitih vrsta zračenja.

 

 

Vaša korpa

 x 

Korpa je trenutno prazna

Info za e-Prodavnicu:

tel: 064 9400 845
 int: +381 64 9400 845
email:
info@zdrava-energija.com

 

Ekstrakt od kombuhePXD EKSTRAKT od kombuhe sadrži L-mlečnu kiselinu, jednu od najjačih antikancerogenih supstanci i glukoronsku kiselinu koja je glavni čistač krvi. Ovu kiselinu, koja se prirodno stvara u jetri, možemo naći jedino u kombuha-tečnosti. Proizvod je bogat vitaminima B1, B2, B6, C i nijacinom. Detaljnije >>>

 

Video: Kako se zaštititi od štetnog zračenja

U emisiji poslušajte iskustvo Ljiljane koja se nekoliko godina bavi merenjem štetnog zračenja, radiestezijom, koja sve više pronalazi svoje mesto u preventivnoj zaštiti od zdravstvenih problema.